Klantcase audit

ROC Mondriaan

Als de grootste mbo-opleider in de regio Haaglanden heeft ROC Mondriaan ongeveer anderhalf jaar geleden de stap gemaakt naar de digitale werkplek en sociaal intranet van Synigo Pulse. Yvonne Hoekstra, de Communitymanager van het platform, stond samen met projectleider Ken Ramroochsingh voor de uitdaging om de kennisbank na een jaar gebruik te evalueren en te optimaliseren. “We wilden een nulmeting; hoe staat het ervoor na een jaar? En wat kunnen we verbeteren?” vertelt Yvonne. 

 

Onze klanten
lift projectbegeleiding px

Samen ontwikkelden we de audit

De keuze voor Lift was een logische stap. “We kenden Lift al van een eerder project en hun ervaring met andere klanten betekende dat ze ons objectieve, waardevolle inzichten konden bieden. Daarnaast: Vreemde ogen dwingen altijd. Dat is prettig.” legt Yvonne uit. De samenwerking met Lift was soepel: “Mendy luisterde goed en was flexibel. Samen hebben we de audit ontwikkeld, gericht op wat de meeste impact en waarde zou hebben voor ons.”

“De aanloop tot het auditproces was inspirerend. Door samen te sparren, kwamen we steeds een stap verder,” deelt Yvonne. De audit zelf bracht niet alleen verbeterpunten aan het licht, maar bevestigde ook de sterke punten. “Een van de leukste verrassingen was te zien hoever we al waren met onze content.”

Concrete verbeteringen

De audit leverde concrete verbeteringen op. “Mendy’s pasklare aanbevelingen waren direct toepasbaar.” vertelt Yvonne. “We hebben de aanbevelingen voor onze top 10 pagina’s en belangrijkste onderwerpen gelijk doorgevoerd. Het resultaat was een directe verbetering van de kennisbank, met een plan voor verdere optimalisatie. De sessie met de redacteuren, compleet met voorbeelden van goed en nog te verbeteren werk, was bijzonder effectief. “De voorbeelden brachten veel duidelijkheid en inspiratie. Ook kreeg iedereen een template mee met een ‘good practice’, een heel handige gids voor redacteuren die nieuwe content maken.”

lift klanten px
Klantenreview

"Voortdurende verbetering is voor ons belangrijk"

“Voortdurende verbetering is voor ons belangrijk. De audit is daar een waardevolle stap in. Het belangrijkste is nu de toewijding om de aanbevelingen op te volgen,” benadrukt Yvonne. “Het vereist inzet, maar de resultaten zijn het waard. Onze volgende stap is bij alle scholen en diensten langs om de verbeterpunten en tips nog eens goed onder de aandacht te brengen. Zo zorgen we ervoor dat iedereen meedoet aan het beter maken van onze kennisbank.”

lift cta px

Wil jij meer informatie over het optimaliseren van jouw kennisbank? Bekijk dan ons auditproduct en welk pakket past bij jouw organisatie

Scroll naar boven